Revideret: 17-08-2016

Velkommen til min hjemmeside om Rudbeck familien

Holger Rudbeck 2010

17. August 2016

Hjemmesiden er ved at blive lavet om, så oplysningerne i bjælken 'Navne Index' bliver IKKE længere opdateret. 

Hidtil har jeg kun kunnet vise direkte efterkommere med navnet Rudbeck, fordi alle siderne er lavet manuelt side for side med tilhørende links og det ville være et uoverkommeligt arbejde at medtage alle personer i mit slægtsforskningsprogram Family Tree Maker (FTM). Nu har jeg imidlertid fundet et program der kan vise alle mine indtastninger i FTM (p.t. ca. 5300 personer) i en meget flot opsætning med diagrammer over familien, anerne og efterkommere til den person man slår op, og jeg er nu ved at koble det hele sammen med billeder og hvad jeg ellers har skrabt sammen i årenes løb - er du nysgerrig kan du se hvor langt jeg er kommet her:  www.rudbeck.dk/tng/index.php

Planen er at bjælken 'Navne Index' omdøbes til at indeholde linket herover.

 

13. April 2016

Den nye slægtsbog er nu disponeret til at indeholde 27 kapitler, det er 1 kapitel for hver person i 1. generation (se fanen ANER), hvor der er indsat et nyt skema. Jeg er i gang med at skrive på kapitel 7, som er lig den gamle slægtsbog fra 1974 med opdateringer. Under fanen EFTERKOMMERE kan der ses et eksempel på layoutet.

Som tidligere meddelt er det tanken at udgive bogen via et 'Print on demand' program, men når kapitel 7 er færdig her i løbet af i år, har jeg tænkt mig at prøve at give adgang til bogen, til de interesserede via Dropbox. Send mig gerne en mail, hvis du ønsker at få adgang.


22. Januar 2016

Under arbejdet med at opdatere slægtsbogen fra 1974 lavet af Øernes Slægtsforskning i Kolding, har jeg fundet en del fejl i nummereringen. Nogle personer er slet ikke nævnt og nogle er ikke nævnt i den rigtige 'født rækkefølge'. De mange fejl har jeg set mig nødsaget til at rette, så derfor vil bl.a. alle der havde romertal II som første ciffer, nu have  romertal III  som første ciffer.

Jeg har intentioner om at lave en ny slægtsbog via et af de ’Print on demand’ programmer der findes på nettet. Det er tanken at forsyne bogen med et ISBN nummer og lægge den ud på netboghandlen amazon.com og lulu.com, så alle interesserede kan købe den. Jeg tror at bogen bliver på en 4-500 sider og ville kunne sælges for en 5-800 kr./stk.  Vil du høre nærmere om det projekt, så mail til mig.


Silkeborg Maj 1999

Hvorfor en hjemmeside om Rudbeck familien? Ja, det er egentlig fordi jeg købte en Slægtsbog i 1974, lavet af Øernes Slægtsforskning i Kolding, og fandt det spændende, at man kunne finde så langt tilbage i familien, men indså også at 'familiehistorien' jo fortsætter. Da Pc'er så blev almindelige og der kom programmer, specielt til slægtsforskningen, tænkte jeg det kunne være en måde at komme i kontakt med 'familien' på og få ajour ført oplysningerne i slægtsbogen.

Jeg har i mange år samlet data/oplysninger om slægten Rudbeck, og da jeg fik mit første slægtsforskningsprogram, startede jeg med at taste slægtsbogens data ind suppleret med det jeg selv havde samlet. Så kom Internettet og muligheden for at lave hjemmesider. Internettet gjorde det nemt at søge/finde personer med navnet Rudbeck. Derved er jeg kommet forbindelse med en hel del Rudbeck'er både herhjemme og i udlandet, fortrinsvis i Sverige og USA. Disse kontakter - via e-mail - har medført en del skriverier og spørgsmål om hvad jeg ligger inde med af oplysninger om slægten, og da jeg nu løbende er i gang med at kæde det hele sammen i mit slægtsforskningsprogram, synes jeg det kunne være en god måde at dele det jeg har om familien, med alle der er interesseret, og en måde at få rettet fejl på via tilbagemeldinger.

Jeg sender gerne GEDCOM filer fra mit slægtsforskningsprogram, eller PDF-filer med udgangspunkt i bestemte personer (proband), som vedhæftede filer i mails, naturligvis u/b.

Hjemmesiden er lavet i Microsoft Office SharePoint Designer, som fungerer fint, men den er ret arbejdskrævende at holde ved lige, da jeg har rigtige mange links. I dag ville jeg nok have bygget den op over en database med alle navne, så man kun skal rette et sted.

Men mine oplysninger er langt fra opdaterede, derfor vil det glæde mig at modtage en
E-mail, hvis der er nogen der har lyst til at supplere, modsat kan der være andre der er modstander af, at jeg har dem med. Det vil jeg naturligvis respektere, og slette dem med et notat om at man ikke ønsker figurere i listen.